Jag och C gör Yoga...




Jag och min tillfälliga sambo C har riktigt hamnat i Yoga träsket... På Friskis finns det 3 yogapass i veckan, varav ett är yoga 2 (detta pass gillar vi bäst, men eftersom det är kl 15 på fredag och vi ofta åket till Götet då har vi bara lyckat gå på detta en gång). Men vi har även börjat med hemma yoga framför TVn med hjälp av en Yoga-DVD. Detta pass kanske inte är en utmaning i sig, men det känns faktiskt väldigt bra att köra lite yoga för att mjuka upp kroppen både efter annan träning och en dag framför datorn.

Yoga betyder föreningen av kropp, tanke och själ. Detta är en träningsform som fick sina rötter för 5000 år sedan då yogiska mästare sägs ha uppfunnit yogan genom att studera djurens rörelser.

Yoga aktiverar hela kroppen. De sträcker muskler och leder, hela ryggraden och faktiskt hela skelettet. Spänningar i muskler, muskelvävnad och leder släpper och kroppen blir spänstigare och starkare. De påverkar dessutom de inre organen, körtlarna samt nerverna och håller kroppens alla system i balans. De löser upp fysiska som psykiska spänningar, vilket gör att vi får mer energi.

Så har du aldrig provat yoga kanske det är dags att göra det...


Spinningskor!



I söndags fyllde jag år, och då fick jag ett par spinningskor av min underbara mamma! Jag har alltid övertygat mig själv om att spinningskor är överflödigt, men när M, som dessutom är spinningnybörjare, skaffade sig spinningskor kunde ju självklart inte jag vara utan!! Igår invigdes dessa fantastiska skor under ett lunchpass och visst var det skillnad! Ytterligare ett steg i spinningkarriären!

I övrigt är Friskis fortfarande överfullt av folk och öppnar inte alls upp för spontanitet, det suger! Och dessutom finns det inga bra BodyPump pass alls! Hur skall det gå med mitt muskelbyggande. Får lägga det på hyllan tills jag är åter i Götet!

Däremot har jag och C börjat ägna oss åt lite Yoga-aktiviteter, och i fredags var vi tillochmed på Yoga 2! Det ikluderade både krigare 1, krigare 2 och krigare 3 samt massa hundpositioner osv...

Nu blir det prommis runt Munken med J, och ikväll blir det Hemmayoga!


RSS 2.0