Mamma och P äter pulver...


Jaha, då rullar livet på i sitt normal tempo igen efter sommar och semester... Dock kan det nog vara många som fortfarande känner av sviterna av "det goda livet", då semesterkilorna är lättare att skaffa sig än att bli av med! Mamma och P var några av dem som kände av detta och tog till drastiska metoder för att avhjälpa problemet!

Lösningern hette Nutrilett, bantningspulver och inget mer i hela två veckor! Och visst, man kan nästan se hur kilorna trillar bort, men hur hälsosamt är det egentligen?

I vissa bemärkelser är bantningskurer så som nutrilett, modifast, naturdieten osv. kanon. För det första ger det ett snabbt och synligt resultat, men blir motiverad att fortsätta med sin viktminsning samt att man för i sig alla de näringsämnen man behöäver men väldigt lite kalorier. Så under tiden som man äter sitt pulver brukar det oftast inte vara några problem.

Det svåra börjar när man väl skall börja äta igen... 

Enligt dietisten Bim Åkers minskar kroppens energiomsättning vid bantning eftersom kroppen ställer om till svält. Detta är kroppens sätt att ”råda om sitt hus” och på så vis kunna använda den lagrade energin som vi har i form av fett i kroppen, så länge som möjligt. Ofta när man avslutar en bantningskur är man så trött på den ”snåla” livsstilen att det istället slår över och man äter alldeles för mycket av helt fel mat. Då kroppen fungerar som så att den bunkrar upp inför nästa svältperiod, kan bantningen därför få helt motsatt effekt mot vad som var tänkt. Äter man ex. en pulveridet under en period måste kroppen få en ärlig chans till återhämtning genom att man trappar upp på ätandet på ett långsamt medvetet sätt. Med andra ord bör man vara medveten om, när man inleder en bantningskur, att man egentligen bara skjuter upp det verkliga arbetet som krävs vid omläggandet av vanor och livsstil då det faktiskt ofta är det som krävs för att få ett beständigt resultat.

”Bantning är inget vi bör syssla med även om vi verkligen behöver gå ned i vikt. Vi bör äta oss ner i vikt om det är det som är önskvärt” Bim Åkers, Dietist

Så tänkt efter en gång till innan ni påbörjar någon snabb diet som utlovar mirakulöst resultat... Verkar det för bra för att vara sant är det säkerligen det! 


Kommentarer
Postat av: Maggan

Vilken trevlig blogg!! Har du provat nässelpulver? Kram

2009-10-07 @ 11:16:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0