Energidryck...



På senaste tiden har energidryck varit ett hett ämne i media. Många affärer som ex ICA och pressbyrån har infört åldersgräns på drycken då många yngre skolungdomar surplar drycken dagarna i enda! Främsta anledningen till varaför surplandet ses som ett problem är att de innehåller både koffein och taurin som i höga doser kan leda till hjärtklappning och även pulsstörning och plötslig hjärtdöd.

När det kommer till energidryck och träning är det inte en kombination som rekomenderas. Energidryck innehåller en hög halt socker vilket gör att intaget av energidrycken ofts motverkar hela syftet med träningen; att bränna kalorier och fett. Att sockret även är dåligt för tänderna är inte en nyhet för någon av oss. Enligt experter ger en macka eller banan samma eller till och med bättre resultat då vi vill uppnå en snabb påfyllning av energi efter ett träningspass. Läs mer om energidryck här

Kommentarer
Postat av: Peter

Skall man absolut dricka denna smörja så skall man se till att burken återvinns. Tyvärr ser man många burkar av just enegidryck slängda på allmän plats. Om den hamnar i naturen tar det flera hundra år innan burken bryts ner helt. Man borde ha fått energi nog för att orka lägga den i en papperskorg.

2009-10-20 @ 10:35:45
URL: http://www.therecycler.se
Postat av: E...

Själv så föredrar jag den ihop med vodka! En utmärkt blandning, får energi att dansa hela natten lång, och då förbränna vissa kalorier som åkt ner.

2009-10-22 @ 22:28:38
Postat av: chelsea♥

Cola är farligare en energidrycker. Så det borde egentligen va åldersgräns på Cola!

2011-06-01 @ 20:13:44
URL: http://chelsyrules.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0